Her får du våre beste tips til hvordan du får mest mulig ut av hjemmeferien. 

 1. Gjør noe som gir deg feriefølelsen
   
  Ferie er tiden for å kose seg litt ekstra, selv om du er hjemme. Dra på favorittrestauranten og ta et glass vin til maten, eller spis hotellfrokost på et hotell der du bor, så støtter du lokalt næringsliv samtidig. Mange hotell tilbyr også «daycation» eller «staycation»-pakker der du kan komme innom for et kort opphold og bare nyte å være litt alene.  
   
  Les en god bok og koble helt av i flere timer med god samvittighet. Å høre på lydbok kan også være et fint alternativ. Da kan du kombinere boklesing og mosjon og ta dagstrimen mens du lytter. Å abonnere på en lydbok tjeneste er ganske enkelt, legg inn ditt Agricard som betalingskort så går betalingen trygt og riktig for seg også.

  Ellers kan du finne på noe litt annerledes som du ikke gjør hele tiden. For eksempel, ha konkurranse om å spise flest is i løpet av en dag eller lage badeland i hagen med badedyr og leker om du har barn. Det blir garantert populært!

 2. Puss opp uteområdet
   
  Om du blir rastløs av å bare slappe av hele ferien, hvorfor ikke bruke den ekstra tiden til å ta tak i et nytt prosjekt? Kanskje har du lenge tenkt på å pusse opp verandaen, bygge drivhus eller sette opp et lekestativ til barna. Eller hvorfor ikke forvandle hagen eller balkongen til en liten oase med planter og nye møbler? Et trivelig uteområde vil garantert gjøre hjemmeferien mange hakk bedre.  
   
  Hvis du tenker å ta opp lån for å gjennomføre oppussingen, bør du planlegge utgiftene godt, og tenke på hvilken type lån du tar opp. Ditt Agricard er et godt valg så lenge du kan betale tilbake raskt, eller om det dukker opp uforutsette utgifter, som det ofte gjør med oppussing.

  Til et mindre prosjekt der du trenger litt mer tid på å betale tilbake, kan det lønne seg å velge et oppussingslån som for eksempel Agricard Smålån. For de større prosjekter bør lånet bakes inn i boliglånet ditt. Her må du ta en prat med banken din så får du hjelp til å velge det som lønner seg best for deg og din økonomi.

 3. Utforsk lokale perler i nærområdet
  Start med å utforske hva som fins i nabolaget ditt, og skriv en lang liste der hele familien får komme med forslag til aktiviteter. Deretter kan det være hver sin tur å velge hva man skal gjøre den dagen. For eksempel, ta en dagsutflukt til et nytt sted ved sjøen, ta med piknikkurv med masse godt, og se om dere klarer å fange krabber. Eller prøv en natt i hengekøye – lite slår følelsen av å sove ute i det fri (med myggnetting, så klart!). 

  «Føler du at du har sett det meste i nærområdet ditt? Sett deg i bilen eller ta bussen et par timer unna, så har du plutselig masse nytt å finne på.»
   
 4. Hjemmeferie er ikke synonymt med å sitte i ro
  Samle vennegjengen eller familien og prøv en ny aktivitet. Hørt om SUP, eller padlebrett? Det er kjempegøy og perfekt for både lek og trening, og kan passe for hele familien unntatt de minste barna. Andre aktiviteter du kan prøve er rafting, klatring, sykling eller ridning.

 5. Bruk hjemmeferien til å spare opp til noe du har lyst på
  Vi må alle prioritere hva vi bruker pengene våre på, og for mange nordmenn kommer ferie høyt opp på lista. Før koronakrisen brukte vi gjennomsnittlig ca. 16000 kroner på ferie, så å ta ferie hjemme i år kan være en god måte å spare på. Hvis du i tillegg bruker et par dager av ferien på å selge unna ting du ikke lenger bruker kan du møte høsten med god samvittighet. 

Og du, skulle du trenge hjelp i løpet av ferien er vi her for deg! Ikke nøl med å ringe oss på +47 915 05712, eller sende en mail til agricard@eika.no.

God sommer – nyt ferietiden! ☀️🍦